Skip to content

united-states   +001-385-270-5632   netherlands   +31-736-230-220   united-kingdom    +44-(0)1327-220-660       Klant Portal

Wat is een fulfilmentbedrijf?

Sequence-01Een fulfilmentbedrijf is een derde partij die verantwoordelijk is voor het verwerken van klantbestellingen. Ze zijn verantwoordelijk voor het verzamelen van de producten uit het magazijn en het afleveren ervan bij de mensen die ze hebben besteld.

Fulfilmentbedrijven verwerken een bestelling door het item op te halen vanuit de locatie in het magazijn, het veilig in te pakken en het te verzenden naar de uiteindelijke bestemming. Soms is de levering van het product niet het einde van de fulfilmentreis: als een artikel wordt geretourneerd, zal een fulfilmentbedrijf dat ook afhandelen.

Welke diensten biedt een fulfilmentbedrijf aan?

Een fulfilmentbedrijf neemt elk aspect van het orderafhandelingsproces voor zijn rekening, zodat de verkoper niets hoeft te doen wanneer een bestelling wordt geplaatst. Typische fulfilmentdiensten omvatten:

 • Opslag - het opslaan van de goederen op een geschikte locatie
 • Voorraadbeheer - het bijhouden van de voorraadniveaus en ten allen tijde zorgen voor een accurare voorraad
 • Orderpicking en verpakking - de juiste items van de plank halen en klaarmaken voor verzending
 • Verzending - het beheren van de reis van het product van het magazijn naar de klant
 • Retourafhandeling - het afhandelen van geretourneerde goederen, verwerken van terugbetalingen, uitvoeren van kwaliteitscontroles en verzenden van vervangende artikelen

 

Hoe werkt het fulfilmentproces?

Hoewel het basisprincipe achter het fulfilmentproces eenvoudig is - producten van de ene locatie naar de andere verplaatsen - vereist dit expertise.

Een goede fulfilmentpartner begrijpt het innerlijke werkingsmechanisme van het fulfilmentproces en hoe je de beste, meest kosteneffectieve resultaten kunt behalen met minimale verspilling. Dit omvat strategieën die essentieel zijn om tijd en geld te besparen in elke fase van het proces.

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een fulfilmentbedrijf?

Met de juiste fulfilmentpartner profiteer je waarschijnlijk van een gestroomlijnd fulfilmentproces, wat verschillende zakelijke voordelen met zich meebrengt:
 • Een geoptimaliseerde magazijnindeling. De inrichting van je magazijn kan een groot verschil maken in hoe je producten worden verwerkt. Logische en praktische locaties voor items op basis van de frequentie van bestellingen zullen het fulfilmentproces aanzienlijk versnellen. En het optimaal benutten van de ruimte betekent dat je meer voorraad kunt opslaan, waardoor de frequentie en kosten van leveringen aan je magazijn worden verminderd.
 • Efficiënt orderpicken. De beste fulfilmentbedrijven kunnen de goederen in de kortst mogelijke tijd van de planken halen, dankzij een goed gepland orderpickproces. Ze kunnen machines gebruiken om het orderpicken te doen, of menselijke orderpickers kunnen in toegewezen zones werken, zodat ze niet het hele magazijn door hoeven te bewegen.

 • Verbeterd voorraadbeheer. Met een beter inzicht in voorraadniveaus en verkooppatronen zorgen veel fulfilmentbedrijven ervoor dat je precies de juiste hoeveelheid producten op voorraad hebt om bestellingen te kunnen verwerken, zonder het risico op lege schappen of overbevoorrading.

 • Verbeterde klantenservice. Fulfilmentbedrijven kunnen alles afhandelen, van ordertracking tot retourbeheer, waardoor klanten op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en weten wanneer ze hun pakket kunnen verwachten. Met software om elke fase van het fulfilmentproces bij te houden, is het eenvoudig om statusupdates te controleren en te communiceren en ervoor te zorgen dat je klanten tevreden zijn.

 • Snellere levering. Fulfilmentbedrijven kunnen ervoor zorgen dat jouw producten worden opgeslagen op de beste locaties om een snelle levering aan je klanten te garanderen, waar ze zich ook ter wereld bevinden.

 • Ruimte voor groei. Met een extern fulfilmentbedrijf kun je extra capaciteit toevoegen wanneer dat nodig is. Zo kun je erop vertrouwen dat je klanten nog steeds de service krijgen die ze verdienen, zelfs wanneer de vraag toeneemt.

 

Hoeveel kosten fulfilmentdiensten?

De kosten van fulfilmentdiensten kunnen worden onderverdeeld in:

 • Opstartkosten en accountbeheer. Deze worden in rekening gebracht door sommige fulfilmentbedrijven om de kosten van het beheren van je zakelijke account te dekken.
 • Ontvangst. Dit dekt de kosten van het ontvangen van goederen in het magazijn.
 • Opslag. Dit kan worden berekend op basis van volume of per pallet.
 • Orderpicking en verpakking. Verschillende prijsmodellen kunnen kosten in rekening brengen per bestelling of per gewerkt uur.
 • Verzendkosten.
 • Retourkosten.

Daarnaast kunnen fulfilmentbedrijven extra kosten in rekening brengen, afhankelijk van andere services die je mogelijk nodig hebt, zoals het samenstellen van producten of klantenservice.

De kosten van fulfilment kunnen worden berekend als een kost per bestelling of als een percentage van je totale verkoopinkomsten. Het visualiseren van de kosten per bestelling helpt je te zien hoeveel je uitgeeft om elk product op zijn bestemming te krijgen, terwijl het berekenen van het percentage dat je uitgeeft aan fulfilmentservices je vertelt welke invloed ze hebben op je winst. Zoals bij de meeste bedrijfskosten, zal de prijs per eenheid dalen naarmate het volume waarmee je te maken hebt, toeneemt - wat betekent dat je fulfilmentkosten een lager percentage van de verkoopprijs zullen zijn wanneer je een groter aantal items te verkopen hebt.

De daadwerkelijke kosten zullen ook variëren afhankelijk van een hele reeks andere factoren:

 • De grootte en het gewicht van je producten
 • Of ze speciale opslag of behandeling nodig hebben
 • Hoe ver het product moet reizen naar zijn bestemming
 • Of je verzendt per lucht- of zeevracht.

Wat de kosten ook mogen zijn, het is duidelijk dat fulfilment een essentiële zakelijke uitgave is. (Probeer maar eens een e-commerce site te runnen zonder!) Maar het is goed om te weten dat met het juiste fulfilmentbedrijf het geld dat u uitgeeft wordt gebruikt om uw fulfilmentproces zo gestroomlijnd mogelijk te maken, terwijl u de beste ervaring biedt voor uw klanten.

 

Fulfilment services van Fidelity

Fidelity biedt e-commerce fulfilmentdiensten op maat aan, afgestemd op jouw behoeften. Van warehousing en voorraadbeheer tot wereldwijde verzending, wij zorgen voor alles wat je nodig hebt om je bestellingen kosteneffectief en op tijd te laten uitvoeren.

Ready to find out more? Contact us today.