Skip to content

united-states   +001-385-270-5632   netherlands   +31-736-230-220   united-kingdom    +44-(0)1327-220-660       Klant Portal

Retail Compliance: Alles Wat B2B-verkopers Moeten Weten

In het dynamische landschap van business-to-business (B2B) verkoop is het handhaven van retailer compliance cruciaal voor succes. Van labelplaatsing tot verpakkingsvereisten, het naleven van deze normen zorgt voor soepele leveringen en bevordert de relaties met retailpartners.

 

 

Definitie Retail Compliance

Retail compliance, ook wel bekend als leverancierscompliance, houdt in dat B2B-verkopers voldoen aan de specifieke normen en richtlijnen die door retailers zijn opgesteld voor het ontvangen en verwerken van leveringen. Het is essentieel voor B2B-verkopers om deze richtlijnen nauwkeurig te volgen om zo de positieve relaties met hun retailpartners te behouden. Elk van deze partners kan verschillende richtlijnen hebben, en door hieraan te voldoen, kan je bedrijf zich positief onderscheiden van de concurrentie.

 

Gevolgen van Non-Compliance

Het niet naleven van de eisen die door retailers zijn vastgesteld, kan leiden tot verschillende negatieve gevolgen. Naast het potentieel beschadigen van de relatie met de retailer, kan non-compliance resulteren in geweigerde leveringen en het opleggen van boetes. Dit tast ook de betrouwbaarheid en reputatie van jouw bedrijf aan.

 

Strategieën voor Retail Compliance

Analyseren van KPI’s: Het is essentieel om vooraf te begrijpen welke KPI's (Key Performance Indicators) retailers gebruiken om jouw prestaties te meten. Alleen met deze kennis kun je er zeker van zijn dat je aan hun richtlijnen voldoet. Bekende KPI’s bij retailers zijn tijdige verzending, on-time final delivery en OTIF-leveringen (On Time In Full).
 
Evaluatie en Optimalisatie: Het is cruciaal om je processen regelmatig te evalueren en te optimaliseren. Ontvang je feedback van een retailer, onderzoek dan zorgvuldig waar in het supply chain proces de knelpunten zitten en implementeer oplossingen om herhaling te voorkomen. Dit kan variëren van het trainen van personeel tot het implementeren van geavanceerde EDI-software.
 
EDI Software: EDI-software is speciaal ontworpen om supply chain-processen te stroomlijnen en zakelijke risico's te verminderen. Deze software automatiseert het invullen van velden met behulp van diepgaande kennis van de supply chain en maakt gebruik van slim ontworpen workflows om fouten te minimaliseren. Het systeem biedt ook relevante waarschuwingen en meldingen. Effectieve EDI-software ondersteunt bovendien het creëren van gecertificeerde labels, direct gebaseerd op EDI-gegevens en vooraf geconfigureerde verpakkingsspecificaties, afgestemd op elk onderdeel en elke locatie.
 
Uitbesteding Aan Fulfilment Partner: Wanneer je te maken krijgt met verschillende richtlijnen van diverse retailers, kan het logistieke proces al snel ingewikkeld worden. In dergelijke situaties kan het uitbesteden van je fulfilment aan een ervaren 3PL-partner uitkomst bieden. Deze experts hebben de nodige ervaring en kennis om de complexiteit van verschillende retailerstandaarden aan te pakken en ervoor te zorgen dat jouw leveringen voldoen aan alle vereisten.

 

Retail Compliance Uitbesteden Aan Een Ervaren 3PL

Het uitbesteden van retail compliance aan een logistiek dienstverlener kan een wereld van verschil maken, waardoor je rust krijgt en tijd vrijmaakt voor andere essentiële aspecten van je bedrijf, zoals productoptimalisatie en bedrijfsgroei.

Bij Fidelity nemen we al jouw retail-fulfilmentbehoeften onder één dak, of je nu één leverancier bedient of een heel netwerk. Met onze uitgebreide ervaring in het bedienen van toonaangevende retailers zoals Amazon, John Lewis en Bol.com, kunnen onze teams moeiteloos al jouw retail-fulfilmenttaken overnemen, terwijl we tegelijkertijd je nalevingsprestaties op peil houden.

Bovendien bieden we bij Fidelity geavanceerde EDI-software, ontwikkeld op basis van onze jarenlange ervaring in B2B, Automotive en Manufacturing fulfilment. Onze intelligente EDI-software minimaliseert fouten in fulfilment en verzending, wat leidt tot verbeterde prestaties van leveranciers en vereenvoudigd leveranciersbeheer.

Aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met ons team van experts voor een oplossing op maat voor jouw bedrijf.