Skip to content

united-states   +001-385-270-5632   netherlands   +31-736-230-220   united-kingdom    +44-(0)1327-220-660       Klant Portal

Internationale Bedrijfsgroei: Hoe een 3PL-Partner Jouw Merk Kan Helpen Groeien

Het internationaal uitbreiden van je bedrijf brengt interessante kansen. Echter brengt het ook complexe logistieke uitdagingen met zich mee. Van het optimaliseren van logistieke processen tot het bieden van schaalbare oplossingen, een 3PL-partner kan een belangrijke rol spelen bij het ontgrendelen van nieuwe mogelijkheden op interessante markten wereldwijd. Lees verder om te ontdekken hoe een 3PL-partner jouw bedrijf kan helpen groeien.

 

 

Schaalbaarheid

Wanneer je de stap zet naar nieuwe internationale markten, staat je bedrijf voor de uitdaging om te voldoen aan een toenemende vraag. Een grotere doelgroep betekent immers een grotere behoefte aan voorraad. Hierbij komen belangrijke vragen om de hoek kijken:

 Beschikt je bedrijf over voldoende opslagruimte om deze grotere voorraad te huisvesten?

  Zijn je logistieke operaties klaar om te voldoen aan de groeiende vraag?

Met het oog op groei biedt een 3PL-partner vaak een gemakkelijk schaalbare oplossing. Met hun grote magazijnen kunnen zij jouw opslagbehoeften eenvoudig aanpassen aan de groeiende vraag. Bovendien zijn ervaren 3PL's in staat om snel extra personeel in te zetten om een toename van orders op te vangen, inclusief seizoensgebonden pieken.

Een ander voordeel van werken met een 3PL is de flexibiliteit om af te schalen indien nodig. Mocht de vraag naar je producten tegenvallen, dan heb je geen grote investeringen hoeven doen in magazijnen en personeel. Met een 3PL kun je snel en efficiënt reageren op veranderende marktomstandigheden, terwijl je de focus houdt op je kernactiviteiten en groeidoelstellingen.

 

 
 

Lokalisatie

Bij het betreden van internationale markten krijg je te maken met een andere taal, cultuur en tijdzone. Voor internationaal succes is het daarom noodzakelijk om jezelf vooraf de volgende vragen te stellen:

  Welke logistieke aanpassingen zijn nodig om de levertijden te waarborgen?

  Hoe zorgen we ervoor dat verzendproblemen tijdig en effectief worden opgelost?

  Welke lokale vereisten en regelgeving moeten we naleven in deze markt?

  Hoe kunnen we ons voorbereiden op lokale marktpieken?

  Welke logistieke verzendpartners gaan we gebruiken?

Een internationale 3PL met vestigingen en lokaal personeel kan lokale opslag van je voorraad verzorgen, waardoor jij in staat bent je klanten te voorzien van snelle levertijden. Het personeel heeft ook een goed inzicht in marktpieken, cultuur en regelgeving, waar jij gebruik van kunt maken. Dankzij hun ervaring kunnen ze ook waardevol advies geven over hoe je je omnichannel en B2B-operaties kunt optimaliseren voor succes op internationale schaal. Door samen te werken met een 3PL-partner met een wereldwijd netwerk, kun je niet alleen voldoen aan de behoeften van je internationale klanten, maar ook een naadloze ervaring bieden aan al je zakelijke en consumentenklanten, waar ze zich ook bevinden.

 

Data en Software

Naast fysieke aanpassingen moet je bedrijf ook rekening houden met systemen en software. Denk bijvoorbeeld aan andere normen van nieuwe retailers en voorraadbeheer over meerdere locaties. Als bedrijf moet je jezelf de volgende vragen stellen:

  Is mijn software schaalbaar genoeg?

  Bied mijn voorraadbeheersysteem inzicht in de voorraad per locatie?

  Is mijn software in staat te integreren met lokale retailers en verzenddiensten?

  Kan mijn voorraadbeheersysteem automatisch voorraadniveaus bijhouden en aanpassen op basis van lokale vraag en aanbod?

Een ervaren 3PL beschikt over intelligente software die kan integreren met retailers en koeriers wereldwijd. Een goede integratie zorgt ervoor dat gegevens automatisch worden uitgewisseld tussen de systemen, waardoor handmatig werk wordt geëlimineerd en fouten worden voorkomen. Daarnaast biedt goede software de mogelijkheid tot inzicht in je voorraad in elke stap van het supply chain proces, ongeacht de locatie. Dit biedt jou als bedrijf de nodige transparantie en controle om efficiënt en effectief te opereren op internationale schaal.

 

Groei met Fidelity

Fidelity Fulfilment heeft jarenlange ervaring in het bieden van op maat gemaakte fulfilment en 3PL oplossing voor webshops, retailers en groothandelaren.

Schaalbare fulfilment oplossingen: Bij Fidelity helpen we al jarenlang B2B- en B2C-bedrijven door flexibel in te spelen op hun behoeften. Onze fulfilmentoplossingen zijn geen one-size-fits-all; we zijn in staat oplossingen te bieden die volledig op maat zijn gemaakt voor jouw merk. Onze expertise ligt in het internationaal helpen groeien van onze klanten, en onze oplossingen zijn dan ook schaalbaar om te allen tijde te voldoen aan de behoeften van jouw bedrijf.

Lokale vestigingen: Dankzij locaties in de VS, het VK en de EU beschikt Fidelity over lokale expertise en fulfilmentcenters, waardoor we jouw bedrijf makkelijk kunnen helpen groeien in deze uitdagende markten. Onze lokale teams staan klaar om je te ondersteunen en te adviseren.

Intelligente software: Gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring in B2B, Automotive en Manufacturing fulfilment, vormt de software van Fidelity de basis om je capaciteit te vergroten, processen te controleren en gemakkelijk te voldoen aan de normen van retailers en leveranciers. Dankzij geavanceerde voorraadbeheertools en integraties helpen we je om voorraadniveaus te optimaliseren, voorraadtekorten te verminderen en overvoorraad te minimaliseren.

Integreer naadloos met meer dan 150 toonaangevende platforms, retailers en koeriers. Onze retail- en e-commerce-integraties stellen omnichannel verkopers in staat om gemakkelijk nieuwe markten te bereiken.

De retailer-integraties, voorraadbeheerservices en wereldwijde fulfilmentlocaties van Fidelity maken we het makkelijk om je bedrijf internationaal te laten groeien. Neem vandaag nog contact op met ons team voor een offerte op maat en ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen ondersteunen.