Blog - Fidelity Fulfilment

Internationale e-commercetrends 2024: Navigeren naar de toekomst

Geschreven door Fidelity Fulfilment NL | 27-feb-2024 15:00:38

Het landschap van internationale e-commerce evolueert in een snel tempo, gedreven door technologische ontwikkelingen, veranderend consumentengedrag en een geglobaliseerde marktplaats. Naarmate we 2024 ingaan, is het cruciaal voor e-commercebedrijven om voorop te blijven lopen en zich aan te passen aan opkomende trends die de toekomst van grensoverschrijdende handel zullen vormgeven.

Hier zijn de belangrijkste internationale e-commerce trends om in de gaten te houden in 2024:

 

 

Personalisatie staat centraal

Trend: In 2024 staat gepersonaliseerde klantbeleving niet langer bekend als luxe; het is een verwachting geworden. Tegen 2024 wordt verwacht dat 80% van de consumenten alleen nog maar in contact zal komen met merken die gepersonaliseerde, op maat gemaakte winkelervaringen bieden.

Implementatie voor bedrijven: Bedrijven moeten prioriteit geven aan personalisatie om te gedijen in de internationale e-commerce omgeving. Dit betekent dat productaanbevelingen, e-mails en content worden afgestemd op individuele klantvoorkeuren. Geavanceerde data-analyse en door AI aangestuurde technologieën kunnen een cruciale rol spelen bij het begrijpen en bedienen van de unieke behoeften van diverse wereldwijde doelgroepen.

 

De Revolutie van Sociale Verkoop

Trend: E-commerce verkopen via sociale media genereerde in 2020 $475 miljard aan omzet en wordt voorspeld tegen 2028 $3,37 biljoen te genereren, met een jaarlijkse groeisnelheid van 28,4%.

Implementatie voor bedrijven:  Het opzetten van een sterke aanwezigheid op sociale media is niet langer optioneel. Bedrijven moeten sociale platforms strategisch benutten om contact te leggen met hun publiek, merkloyaliteit op te bouwen en verkopen te stimuleren. Met groeiende sociale verkoopplatforms zoals Instagram Shopping, Facebook Marketplace, Pinterest's "Shop the Look", TikTok Shopping en Snapchat's Dynamic Ads, kunnen e-commerce verkopers zich niet langer veroorloven achter te blijven. Het integreren van e-commercefunctionaliteiten (zoals TikTok-verkoop) rechtstreeks binnen sociale mediakanalen kan de winkelervaring voor consumenten verbeteren.

 
 
 

Opkomst van BNPL (Buy Now, Pay Later) opties

Trend: Met consumenten die op zoek zijn naar een breder scala aan betaalmethoden, moeten verkopers ervoor zorgen dat ze verschillende betaalopties aanbieden. Tegen 2024 wordt verwacht dat BNPL 10% van alle e-commerce transacties zal vertegenwoordigen.

Implementatie voor bedrijven: Het aanbieden van diverse digitale betaalopties is cruciaal om tegemoet te komen aan de voorkeuren van wereldwijde klanten. Het aanbieden van populaire BNPL-opties op basis van de regio van je klanten kan een breder klantenbestand aantrekken en de verkoop stimuleren. Samenwerken met BNPL-providers en deze oplossingen naadloos integreren in het afrekenproces zal essentieel zijn voor wereldwijde concurrentiekracht.

 

Most Popular Buy Now Pay Later Options by Region: 

Europe

North America

Oceania

Asia

BRON: MERCHANTMACHINE

Omnichannel strategieën voor een naadloze winkelervaring

Trend: Omnichannel wordt steeds belangrijker in de e-commerce. Tegen 2024 wordt verwacht dat 75% van de retailers een omnichannel strategie zal hebben geïmplementeerd.

Implementatie voor bedrijven: Het is van essentieel belang om een naadloze winkelervaring te bieden via online, mobiele en fysieke kanalen. Bedrijven dienen zich te concentreren op geïntegreerd voorraadbeheer, uniforme klantprofielen en consistente branding om een samenhangende ervaring te garanderen op alle contactpunten.

 
 
 

De opkomst van stemgestuurde zoekopdrachten

Trend: Stemgestuurde zoekopdrachten worden steeds populairder in de e-commerce. Analisten zeggen dat tegen 2025 ongeveer 20% van de huishoudens wereldwijd slimme thuis technologieën zal bezitten.

Implementatie voor bedrijven: Het optimaliseren van websites voor stemgestuurde zoekopdrachten is cruciaal om de vindbaarheid te verbeteren en de verkoop te verhogen. Bedrijven moeten hun SEO-strategieën aanpassen om aan te sluiten bij de natuurlijke taalvragen van stemzoekopdrachten.

 
 

Multimedia-ervaringen vormen de toekomst

Trend: 56% van de consumenten die AR hebben gebruikt tijdens het winkelen, beweren dat het hen heeft aangemoedigd om een aankoop te doen.

Implementatie voor bedrijven: Het omarmen van multimedia is essentieel om wereldwijde publiek te betrekken. Bedrijven moeten investeren in visueel aantrekkelijke inhoud, interactieve AR-ervaringen en meeslepende presentaties om de online winkelervaring te verbeteren.

 
 

Loyaliteitsprogramma's stimuleren klantenbinding

Trend: In 2024 wordt verwacht dat de wereldwijde markt voor loyaliteitsprogramma's $7,6 miljard zal bedragen. 80% van de consumenten geeft aan vaker aankopen te doen bij een merk nadat ze lid zijn geworden van het loyaliteitsprogramma.

Implementatie voor bedrijven: Met de groei van gepersonaliseerde ervaringen en mobiel winkelen kun je overwegen een mobielvriendelijk beloningsprogramma in te zetten om aansluiting te vinden bij je klanten en de retentie te verhogen.

 
 

Terwijl bedrijven zich voorbereiden op 2024, is het cruciaal om deze internationale e-commerce trends bij te houden om het veranderende mondiale detailhandelslandschap succesvol te kunnen navigeren. Door innovatie te omarmen, geavanceerde technologieën te benutten en de diverse voorkeuren van een wereldwijd publiek te begrijpen, kunnen bedrijven zich positioneren voor succes in de dynamische wereld van grensoverschrijdende e-commerce.

Als je klaar bent om je bedrijf te laten groeien en een betrouwbare, ervaren fulfilmentpartner nodig hebt, neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek welk verschil Fidelity Fulfilment kan maken in 2024.