Blog - Fidelity Fulfilment

Fidelity Fulfilment NL bestaat 20 jaar

Geschreven door Fidelity Fulfilment NL | 19-sep-2024 13:08:46

Wat begon als een verpakkingsbedrijf groeide uit tot Make or Buy, specialist in fulfilment. Met de naam Make or Buy creëerden we ruimte voor groei, en dankzij de toewijding van onze collega’s van het eerste uur hebben we altijd klanten centraal gesteld. Hun harde werk, passie en inzet hebben onze klanten geholpen om hun eigen ambities waar te maken. Door nauw samen te werken en hen te ondersteunen, hebben we onze klanten niet alleen zien uitgroeien tot Nederlandse topmerken, maar ook tot internationale spelers. Het succes van onze klanten vormt de basis voor ons eigen succes, en daar zijn we trots op. 

De oprichting van Make or Buy

In 2004 begon de reis die ons bracht tot waar we vandaag zijn. Op 20 september van dat jaar richtte Peter Bloemen, oprichter en voormalig eigenaar, ons bedrijf op, dat we nu kennen als Fidelity Fulfilment NL. Wat begon als een onderneming gericht op verpakkingswerkzaamheden, groeide binnen enkele jaren uit tot een breder aanbod van diensten. In 2008 zetten we de eerste stappen in fulfilment, vanuit een magazijn van nog geen 100m². Al snel bleek de groei van onze klanten te vragen om meer ruimte, wat leidde tot de verhuizing naar een magazijn van 900m² in 2012.

In 2015 breidden we verder uit door het huren van extra ruimte bij de buren, wat nog eens 2000m² aan groeimogelijkheden bood. Vanaf dat jaar nam Mathijs Smit, een nieuw maar inmiddels vertrouwd gezicht, het stokje over. Onder zijn leiding en met zijn passie voor ondernemerschap en groei, hebben we nieuwe strategische stappen gezet en zijn we als bedrijf verder geëvolueerd.

In 2020 brak een nieuw hoofdstuk aan met onze verhuizing naar het huidige pand aan De Steenbok 26. Dit magazijn van 5500m² is nu de thuisbasis voor veel van onze klanten en vormt een sterke basis voor verdere groei en ontwikkeling.

 

Fidelity Fulfilment NL | UK | US

Begin 2023 nam Fidelity Fulfilment uit Engeland Make or Buy over, waarmee we zijn uitgegroeid tot een internationale fulfilmentpartner met vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Onder leiding van Simon Vincent en Stephen Williams kunnen we onze klanten nu ook internationaal ondersteunen met de lokale, persoonlijke aanpak die zij van ons gewend zijn. In Nederland staat Mathijs Smit aan het roer en vormen we de Europese thuisbasis voor onze internationale klanten. Dezelfde toewijding en service, maar nu met nog meer mogelijkheden om groei te realiseren voor onze klanten.

(Internationaal) groeien doen we samen

In 2024 hebben we een mijlpaal bereikt met de opening van een tweede, gloednieuwe magazijnlocatie in ’s-Hertogenbosch. Een groei die we samen met onze klanten hebben gerealiseerd en die we nu tastbaar maken met ruim 6000m² extra ruimte. Dit biedt volop mogelijkheden voor onze Europese klanten die willen uitbreiden, maar ook voor internationale klanten die de Europese markt willen veroveren. De komst van Jeroen Reedijk, die dezelfde passie voor ondernemen en groei deelt, en een vernieuwde internationale strategische visie brengen extra kracht in ons Nederlandse managementteam.

20 september 2024 is ook een dag waarop we vooruitkijken naar de toekomst. Groeien doen we samen, en zonder ons hardwerkende team en de groei van onze geweldige klanten zouden we niet in staat zijn om nieuwe kansen te benutten en verdere successen te behalen. We zijn dankbaar voor de inzet en het enthousiasme van iedereen die deel uitmaakt van ons avontuur. Op naar de volgende 20 jaar van groei, samenwerking en partnerschap!